Флютинг гофрокартону, або якийсь папір використовують для створення гофрованих шарів гофрокартону (частина 2)

початок див. тут

У попередній статті ми розглянули поняття флютинг і з'ясували, що він є. Тепер давайте поговоримо про те, які бувають види флютингу, які різновиди флютингу найбільш потрібні, у чому полягають відмінності між різними видами хвилястих шарів, або гофрованих, шарів будь-якого гофрокартону та виробів з нього. Тож почнемо.


Види флютингу

Изготовление картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Рулонний та якісний листовий гофрований картон має декілька видів та типів залежно від характеристик. Флютинг у цьому контексті також є однією з важливих відмінностей того чи іншого виду гофрокартону.

Залежно від вимог до споживчої тари та упаковки Держстандартом України виділяється 10 основних видів гофрованого шару будь-якого листового чи рулонного гофрокартону. Далі давайте коротко пройдемося кожному з них.

  • Гофра "А" - чи "велика" гофра. Ширина – 8.0 – 9.5 мм, висота – 4.0 – 4.9 мм. Характеризується високою пружністю та застосовується при виготовленні картонних коробок для пакування м'якої та тендітної продукції (наприклад, скла), також використовується для виготовлення вкладишів та інших внутрішніх елементів гофрокартонної упаковки.
  • Гофра "В" - або "точна" гофра. Ширина – 5.5 – 6.5 мм, висота – 2.2 – 3.0 мм. Використовується у виробництві гофроупаковки для продукції, що не потребує високих амортизаційних показників (упаковка для кондитерських товарів, господарських товарів, побутової хімії, швейних аксесуарів).
  • Гофра "С" - або "середня" гофра. Ширина – 6.8 – 7.9 мм, висота – 3.1 – 3.9 мм. Характеризується гарною пружністю і стійкістю до різних механічних пошкоджень, середнім показником властивостей, що амортизують. Використовується для пакувальних матеріалів для великого діапазону продукції. Підходить всім типів товарів. Є найкращим видом гофрованого картону з погляду співвідношення ціна/якість.
  • Гофра "D" - або "точна" гофра. Ширина – 3.8 – 4.8 мм, висота – 1.9 – 2.1 мм.
  • Гофра "Е" - або "мікрогофра". Ширина – 3.0 – 3.5 мм, висота – 1.0 – 1.8 мм. Характеризується відмінною міцністю та стійкістю до статичних та механічних навантажень. Використовується при виробництві гофроупаковки для товарів малих і середніх габаритів, крихкої продукції, що легко б'ється. Основними видами упаковки з мікрогофрокартону є коробки складної форми вирубки (самозбірні) та гофролотки.
  • Изготовление картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Гофра "F" - або "тонкий картон". Ширина – 1.9 – 2.6 мм, висота – 0.6 – 0.9 мм. Характеризується легкістю та гарною фортецею. Найбільш популярна при виробництві індивідуального пакування, пакування для ексклюзивних товарів. Основними видами продукції є коробки складної форми вирубки, самозбірні .
  • Гофра «G» – ширина – ≤ 1.88 мм, висота – ≤ 0.55 мм.
  • Гофра "К" - або "велика" гофра. Ширина – ≥ 10.0 мм, висота – ≥ 5.0 мм. Використовується для картонних ящиків або контейнерів великого розміру (понад 1 м3).
  • Гофра "N" – ширина – 1.6 – 1.8 мм, висота – 0.4 – 0.6 мм.
  • Гофра "О" – ширина – 1.3 мм, висота – 0.3 мм.

Традиційно папір, що використовується для виробництва гофрованих шарів картону , виготовляють із трьох основних видів сировини, незалежно від виду гофрованого шару. Яку при цьому технологію одержання сировини використовувати – вирішує виробник.

  • Отже, сировина для виготовлення гофри може бути наступних видів:
  • 25 – 35 % сульфатна невибілена довговолокниста деревна целюлоза
  • 67 – 75% напівцелюлоза та 33 – 25% макулатура відповідно
  • повністю вторинне сировину

Флютинг найбільш високої якості використовується для виготовлення вищих сортів гофрованого картону, що відрізняється чудовими характеристиками міцності та експлуатаційними. Такий гофрокартон використовується для виробництва споживчої тари та упаковки високого класу чи класу Люкс. Зокрема, картонних коробок підвищеної міцності, а також при виготовленні упаковки для рекламної, презентаційної та виставкової продукції, сувенірної та подарункової упаковки, тари та упаковки для продуктів харчування та інших товарів харчової групи, парфумерії та косметики, іграшок та розвиваючих ігор, коштовностей, біжутерії та інших аксесуарів. Крім того, флютинг з покращеними естетичними характеристиками використовується для виготовлення двошарового гофрокартону, що застосовується як основний пакувальний або обгортковий матеріал.

Другий вид сировини виробляється з додаванням до 1/3 вторинної сировини і має назви «wellenstoff» (веленштофф). Навіть при повній триступеневій переробці папір для гофрування, що отримується з цієї сировини, містить певний відсоток грубого і жорсткого волокна, що забезпечує міцність. Гофрування паперу із цієї сировини проводиться методом поверхневої хімічної обробки. Основним матеріалом є деревина хвойних порід. Даний вид упаковки використовується головним чином для виробництва транспортної тари та упаковки . Продукція відрізняється гарною жорсткістю та довговічністю. Має характерний світлий відтінок. Таке пакування здатне довго зберігатися в холодильних камерах, в умовах підвищеної постійної або ковзної вологості може витримувати багаторазові різкі перепади температур. Відрізняється чудовою стійкістю до статичних та динамічних навантажень.

Найбільш низький сорт матеріалу виробляється повністю з вторинної сировини і зветься «schrenz» (шренц). Йому властиві невисокі експлуатаційні характеристики, невисока жорсткість структури, та й до того ж при невисокій естетичності матеріалу (можуть бути розлучення, плями, крапки, різні відтінки на сусідніх ділянках полотна матеріалу), а також шорстка фактура і пружність. Однак, як зазначалося вище, ця сировина для створення робочого шару гофрокартону, тому до нього не висувають підвищених вимог.

Ось, загалом, і все, що потрібно знати про види та особливості флютингу. У заключній частині нашої статті, присвяченій цьому невід'ємному атрибуту будь-якого виду гофрованого картону, ми розглянемо види сировини, з якої виробляється цей елемент. Матеріал з'явиться на сайті інтернет-магазину "Експрес Упаковка" найближчим часом.

продовження див. тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн