Технології висікання виробів з паперу, картону та гофрованого картону.

Способи висікання паперових та картонних матеріалів (частина 1)

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина У попередніх статтях блогу інтернет-магазину "Експрес Упаковка" ми встигли розповісти нашим читачам, як відбувається висікання різної упаковки та інших виробів з гофрованого картону в Харкові та в цілому в Україні. Тепер ви знаєте, щоб отримати будь-яку упаковку з такої сировини, використовується, як правило, ротаційна або плоска висічка на штанц-формах .

У сьогоднішній статті ми продовжимо говорити про висічення упаковки з паперової сировини та розглянемо способи отримання різних виробів з інших паперових матеріалів. Причому, не тільки упаковки, оскільки такі формати висікання використовуються і для виготовлення листівок, сторінок буклетів та каталогів - загалом, для отримання дуже багатьох листових та рулонних паперових виробів, причому як простої форми, так і складної.


Висікання паперових матеріалів на паперорізальних машинах

Отже, для початку потрібно сказати пару слів про паперорізальні машини, оскільки це найбільш поширений у промисловості спосіб висікання паперових товарів. Такі машини є промисловим обладнанням і є такими собі різальні пристрої, розраховані на великий тираж. За допомогою паперорізальної машини будь-яке полотно паперу або картону (папір щільністю від 150гр/м2 і вище) можна перетворити на виріб потрібної форми та формату.

Папірорізальні машини використовуються на паперових комбінатах Харкова та України по-різному: хтось застосовує їх для висікання паперової та картонної продукції без друку, хтось висікає вироби з уже надрукованим малюнком. Загалом, тут, як кажуть, кому як подобається. Найголовніше для паперорізальної машини - це створити виріб ідеально рівної форми за заданими параметрами . Для того щоб отримати такий виріб найбільш якісно і дешево в паперорізальних машинах застосовуються кілька видів ножів, або різаків, вже з самої назви яких випливає і принцип їхньої дії:

  • роликові ножі;
  • шабельні ножі;
  • ножі гільйотинного типу.

Давайте трохи пройдемося по кожному типу таких ножів і подивимося, у яких випадках їх використання найефективніше.

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Роликові різаки використовуються у разі, якщо необхідно отримати невеликий обсяг паперової тари з високим рівнем висікання . Такі ножі використовуються і для повноцінної висікання, і для акуратного вирівнювання окремі ділянок паперового полотна. Крім того, дуже важливим фактором є їхня загальна універсальність використання. Роликові ножі можуть бути призначені і для конкретної моделі верстата, і для серії обладнання, і навіть для ручного застосування. Причому деякі моделі паперових різаків ручних навіть не можна назвати промисловим обладнанням. Це невеликі пристрої роликового типу, схожі за принципом роботи та влаштування наручні розмотувачі для скотч-плівки . Вони використовуються і в промисловості, і у сфері послуг (логістика, перевезення та зберігання товарів), і в оптово-роздрібній торгівлі (супермаркети та різні бази), в офісах, аматорських фотостудіях, креслярських майстернях, а також індивідуально для нарізання невеликих партій візиток, ламінованих листів та тонких матеріалів (наприклад, кальки). Загалом, гарний картонний комбінат, який цінує свою репутацію в Харкові або в іншому місті України, має у своєму арсеналі виробничі потужності під таку технологію.

Другим видом паперорізальних ножів є шабельні різаки. Конструкція шабельних різаків влаштована таким чином, щоб максимально швидко та ефективно отримувати середні за обсягом тиражі паперових виробів. У порівнянні з ножами роликового типу паперорізальні шабельні ножі більш універсальні, оскільки дозволяють не тільки збільшити розмір стопи виробів, що одночасно висікаються, але і можуть ефективно висікати папір, картон і гофрокартон з набагато більшим діапазоном граматури і щільності. Відмінною особливістю в конструкції паперорізальних машин з ножами шабельного типу є наявність пристрою з автоматичного притиску стопки виробів, що висікаються. Це допомагає отримати точніший зріз у будь-якій площині, причому навіть у порівнянні з паперорізальними машинами роликового типу.

Третім видом промислових ножів у паперорізальних машинах (а значить і способом висікання виробів) є різаки, що працюють за принципом гільйотини. Їх навіть не можна називати повністю різаками, оскільки вирубний принцип висікання тут теж використовується. У промислових паперорізальних машинах типу гільйотин ніж подається по вертикальній осі, що дозволяє з високою точністю одночасно різати кілька сотень (до тисячі) полотен паперу, складених один на одного. Єдиним аспектом тут є загальна висота такої стопи. Як правило, гільйотинні паперорізальні ножі здатні ефективно та акуратно висікати стопи паперових матеріалів загальною висотою до 8-10 сантиметрів. Ну, це якщо за технологією. Однак на практиці часто спостерігається відхід від цих умовностей із мінімальним одержанням шлюбу. Для підвищення точності різання використовуються автоматичний притиск, лінійка з поділками в дюймах та сантиметрах, спеціальний пристрій для різання вузьких смуг, пристрій підсвічування лінії різання, захисний екран або кришка дозволяють уникнути травм при різанні. Гільйотинні різаки з легкістю здійснюють різання та підрізування паперових полотен щільністю до 150 гр/м2 та картонних полотен більшої щільності. Крім того, вони можуть бути використані при роботі з твердішими матеріалами. Це досягається за рахунок того, що різання проводиться переміщенням важеля з гідропідсилювачем, а тому зусилля по різанні навіть товстої пачки паперу виходить незначним. Гільйотинні різаки оптимальні для використання у великих офісах, рекламних майстернях, а потужніші — у друкарнях та копі-центрах.


Коли паперорізальні машини безсилі

Зрозуміло, паперорізальні машини є ефективним та якісним способом отримання паперових та картонних полотен різного формату. Однак не завжди їх використання є можливим. Коли паперової продукції необхідно надати складну форму, яку не в змозі забезпечити паперорізальні машини, доводиться використовувати інші способи висікання. У такому разі використовуються ножі різних, часто навіть нестандартних форм із замкнутим контуром.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн