Клейовий склад скотч-плівки: різновиди та особливості (частина 3)

Скотч пленка по низким ценам в Киеве, Харькове

початок див тут

Редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» продовжує публікацію матеріалів, присвячених різновидам та особливостям скотч-плівки прозорої , коричневої, скотчу червоного, синього або жовтого кольору , які можна купити дешево оптом чи в роздріб у Харкові, у Києві та в інших містах України стаціонарних магазинах чи через інтернет.

Сьогодні ми знову поговоримо про клейовий склад скотчу. Ця стаття буде присвячена розгляду різновидів використовуваної клейової субстанції за способом призначення.

Різновиди клею за способом нанесення

Спосіб нанесення клейового складу відіграє дуже важливу роль при виборі клею для тих чи інших потреб. Звичайно, клей як такий є дуже універсальним засобом для скріплення поверхонь, і часто люди не особливо замислюються, чи правильно вони наносять клейовий склад на поверхню чи ні. Даний підхід не є правильним і веде в багатьох випадках до псування та клейового складу, і, що сомі образливе, оброблюваної поверхні. Тому цей критерій відмінності клейового складу слід враховувати далеко не в останню чергу.

Отже, за способом нанесення клейового складу на поверхню клей ділиться на такі види:

У вигляді аерозолю

Нанесення клею відбувається за допомогою спеціального розпилювача або пульверизатора, який є пристосуванням для розпилення рідини, зокрема, клейового розчину на дрібні краплі. Активно використовується у промисловості, сільському господарстві, а також під час проведення ремонтних робіт.

Диспенсерний клей

Являє собою баночку клею з диспенсером (простіше кажучи – дозатором), за допомогою якого відбувається регулювання та контроль кількості клею, що наноситься на оброблювану поверхню. Дозатор дозволяє задавати певну, регульовану вручну кількість клею, що впорскується, у вигляді порцій, проте з деякою часткою похибки.

Основа + клейовий склад

Даний метод є основним при виготовленні та використанні скотч-плівки . Докладно ми описували його у попередніх статтях. Тому лише коротко нагадаємо, що для виготовлення клейкої скотч-стрічки , яку можна купити оптом і в роздріб за дешевою ціною в Харкові, Києві та інших містах України, застосовується основа з певного матеріалу та клейовий склад, який може бути нанесений як на одну поверхню скотч-плівки, і на обидві.

За допомогою валика

Досить звичний практично для кожної людини спосіб нанесення клейового складу. Активно використовується, наприклад, при поклейці шпалер. Також підходить для нанесення клею на інші типи поверхонь. Часто після кількох разів використання (у деяких випадках навіть після одного) валик стає непридатним і підлягає заміні.

Трафарет

Метод нанесення клейового складу за допомогою трафарету. Використовується в тому випадку, коли клейовий склад повинен бути нанесений у певних місцях з чітко позначеними межами підтікання.

Шовкографія

Є різновидом трафаретного способу нанесення клейового складу. Основною відмінністю є принцип нанесення. У шовкографії застосовується спеціальний формний матеріал. крізь який клейовий склад проникає на оброблювану поверхню під час використання. Для даного типу нанесення клейового розчину застосовуються як формовий матеріал такі полімери: поліефір, поліамід (нейлон) і деякі метали.

Без основи

Як правило, є способом склеювання поверхонь за допомогою стрічки або плівки з двостороннім нанесенням клею. При обробці клейка стрічка наноситься спочатку на одну поверхню, а після зняття спеціальної паперової захисної плівки – на другу. Найбільш яскравим та наочним прикладом є двостороння скотч-плівка.

За допомогою пензля

Клей наноситься на поверхню за допомогою пензля зі штучним або натуральним ворсом. Клейовий склад для цього способу підходить практично будь-який - від рідкого до дуже в'язкого. Пензлики при цьому використовуються абсолютно різні, найчастіше основним критерієм вибору є ширина робочої поверхні кисті. Купити пензлики для клею в Харкові чи Києві оптом чи в роздріб на сьогоднішній день проблеми не складає – вибір по істині величезний. Однак чи варто воно того? Як кажуть, користуючись нагодою, на завершення статті про способи нанесення клейового складу на оброблювану поверхню хочемо поділитися з вами чудовим способом, як виготовити пензлик для клею своїми руками.

Як виготовити пензлик для нанесення клейового складу своїми руками?

Щоб швидко виготовити пензлик для нанесення клейового розчину в домашніх умовах, нам знадобиться лише щітка з довгим або коротким ворсом, що прийшла в непридатність, або ж швабра з робочою поверхнею зі штучного матеріалу. Правду кажучи, підійде навіть стара синтетична сітка, до якої ви зберігали овочі або фрукти. Далі беремо металеву трубку відповідного розміру, обробляють її за допомогою напилка – вирівнюємо краї та прибираємо шорсткості. Знімають фаску, особливо ретельно по внутрішньому краю (наприклад, ножем). Ворс складаємо у формі петельки, простягнувши в отвір господарський шпагат або м'який дріт. Ворс опускаємо на 20-30 секунд гарячу воду, а потім втягуємо в трубку частину ворсу потрібної довжини. Залишається тільки закріпити конструкцію - обтиснути кінець трубки з ворсом у лещатах або сплющувати молотком. І насамкінець потрібно обрізати ножем надлишки ворсу, надавши певну форму робочої поверхні пензлика для клею.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн