Виробництво скотч-плівки. Етапи та особливості (частина 2)

початок див тут
Изготовление скотч пленки по низким ценам в Киеве, Харькове Редакція інтернет-магазину "Експрес Упаковка" продовжує публікацію серії статей, присвячених одному з найпопулярніших видів пакувальних матеріалів - скотч-плівці.

Сьогодні ми трохи розповімо вам про те, із чого роблять скотч-плівку. Крім того, ця стаття буде присвячена виробництву пакувальної плівки скотч: його опису, розбору кожного етапу. Загалом ми розповімо вам практично все, чим характеризується виробництво прозорого кольору скотчу , кольорового скотчу: червоного, синього, жовтого або чорного скотчу, пакувальної скотч-плівки коричневого кольору і т.д. і т.п.

Отже, почнемо.


З чого роблять скотч-плівку?

Отже, як основа для створення плівки скотч якого-небудь виду використовуються різні полімери та матеріали. Вибір якогось конкретного залежить від функціонального призначення скотч-плівки. Процес вибору конкретного матеріалу ми розглянемо в наступних статтях, присвятивши окрему розповідь кожному з можливих та актуальних для українського ринку варіантів скотчу.

Найбільш поширені види полімерів для створення скотч-плівки це целофан, поліпропілен і лавсан. Крім того, при виробництві скотчу використовуються також папір, фольга, а також деякі інші матеріали

На жаль, при всьому цьому різноманітті саме скотч-плівкою в нашій країні прийнято називати лише клейку стрічку з поліпропілену . Це не зовсім правильно, проте не дивно, тому що рівень поширення та популярності інших видів клейкої стрічки в Україні вкрай низький.


Етапи виробництва скотч-плівки

Виготовлення будь-якого виду скотч-плівки для пакування , як і в більшості випадків високотехнологічного виробництва, проходить у кілька послідовних етапів. А враховуючи той факт, що скотч-плівка робиться з різних натуральних та штучних матеріалів, а також їх похідних - по суті шкідливих хімікатів, у даному виробничому процесі важлива ідеальна послідовність операцій, а також обережність та особлива увага до безпеки на всіх етапах виготовлення прозорого, коричневого та кольорового скотчу в Харкові , у Києві, а також в інших містах України.

Тепер давайте поговоримо у хронологічному порядку про кожен етап виробництва скотчу.


Етап №1. Підготовка основи скотч-плівки

Основа скотч-плівки, як і клейовий склад, - це дві найважливіші складові високоякісної прозорої, коричневої, червоної або чорної клейкої стрічки , яку можна купити оптом або в роздріб недорого готівкою або безготівково. основа для скотчевої стрічки може бути виготовлена з низки натуральних матеріалів або полімерів. Про найчастіше використовуваних із них ми розповімо вам пізніше - в окремих статтях. Поки що як приклад візьмемо за основу пропілен і опишемо виробництво скотч-плівки, виходячи з цього.

Повернемося до етапу підготовки основи скотчу. Нам знадобиться спеціальний джамбо рулон, виготовлений в даному випадку з БОПП (біаксіально-орієнтований поліпропілен) плівки, коронований з двох сторін, а також шпуля з гофрокартону . При цьому товщина джамбо рулону скотч-плівки буде в межах 23-28 мікрон, а втулка матиме діаметр 76 міліметрів та товщину близько 3 міліметрів. До речі, втулка виготовляється, як правило, за допомогою спеціального бобінорізального верстата, а навивається та склеюється за допомогою гільзонавивної машини.


Етап № 2. Нанесення клейового шару на скотч-плівку

Другим етапом виготовлення скотчу на виробництвах Харкова, Києва та інших міст України є нанесення клейового складу на підготовлену на першому етапі плівку. Для цього використовують покривний верстат, який міститься заздалегідь оброблений джамбо-рулон скотч-плівки.

продовження див тут


Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн