Виробництво гофрованого картону: технологія, обладнання та продукція, що випускається (частина 2)

початок див тут

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Наступний етап виробництва листового або рулонного гофрокартону – це створення профілю гофрованого картону. Профіль може бути одного або кількох видів. Наприклад, у виробництві п'ятишарового гофрокартону є нормальною практикою комбінування кількох видів профілю. Так ось, щоб отримати необхідний профіль певного розміру (чіткі стандарти встановлені ГОСТами) папір для гофрування надходить у гофруючий прес, де він проходить між зубчастими валами, що гофрують, попередньо нагрітими до температури 150-180°С. При цьому важливо розуміти, що профілі гофрокартону відрізняються один від одного не тільки заввишки, а й так званим "розміром кроку", тобто завдовжки кожної окремої хвилястої ділянки. І тому, щоб отримати хвилю потрібного розміру на даному етапі виробництва гофрованого картону, є звичайним використання різних конфігурацій валів і навіть зубів цих валів.

Далі приходить черга з'єднання підготовлених на попередніх етапах складових. Так, папір для гофрування відправляється в клеєнаносну машину, клейовий вал якої наносить на вершини гофрів однієї зі сторін клейову плівку. При цьому за допомогою зміни положення дозуючого валу визначається ідеальна кількість клею, що наноситься, в залежності від типу гофрованого картону , його марки. Потім проклеєний гофрований шар з'єднується з одним плоским шарам, а після їх склеювання вони пропускаються через спеціальний притискний вал для досягнення якісної щільності склеювання. На цій стадії завершується процес виробництва двошарового гофрокартону.

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина В результаті всіх вищезгаданих дій у нас виходить двошаровий рулонний гофрований картон . Цей матеріал сам по собі активно використовується для пакування. Однак також є ще й сировиною для виготовлення листового тришарового гофрованого картону - найбільш поширеного матеріалу для споживчої та транспортної гофротари та гофроупаковки. Для того щоб отримати в результаті тришаровий гофраліст, двошаровий гофрокартон спеціальною транспортною лінією відправляється в клеїльну машину, в якій на вільний бік гофрованого паперу наноситься клей. Далі гофрований картон подається в сушильний пристрій для склеювання та сушіння за допомогою сушильних плит та сушильної машини. Стадія сушіння необхідна видалення з шарів гофрокартона зайвої вологи і остаточного затвердіння клею. Для здійснення сушіння гофрованого картону в залежності від типу використовуваного обладнання можуть бути застосовані два способи нагрівання гофролістів: за допомогою пари та за допомогою електрики.

На останньому етапі тепер тришаровий гофрований картон охолоджується. Етап охолодження є, мабуть, найбільш важливим у всьому процесі виготовлення гофрованого картону, оскільки найменше відхилення від технології на даному етапі зведе нанівець всі характеристики міцності гофрокартону, а значить і тари і упаковки з нього. Ну, а коли гофрований картон належним чином охолонув, його можна відправляти на порізку та розкрий за необхідними розмірами. Ця технологічна операція здійснюється, як правило, в окремій секції лінії з виробництва гофрованого картону . Для різання застосовуються різні ножі, найчастіше дискові. Втім, тут відбувається не тільки порізка, а ще й рилевка і перфорування, якщо вони необхідні. Для їх реалізації застосовуються спеціальні тупи ножі (біговки) або ножі для перфорації.

Ось і все, гофровані листи виготовлені та підготовлені для виготовлення тари та упаковки. З технологією виробництва листового та рулонного гофрованого картону ви вже знайомі. Тепер перейдемо до обладнання, яке здійснює всі ці процеси.


Технологія виробництва гофрованого картону: що таке гофроагрегати і для чого вони потрібні?

Всі перераховані вище технологічні операції здійснюються на спеціальному устаткуванні для виробництва гофрованого картону. Точніше, використовується цілий комплекс із кількох різних верстатів. Все обладнання загалом прийнято називати гофролініями чи гофроагрегатами. Про те, що це таке, з чого складається і яку роль виконує у виробництві гофрокартону та чи інша його частина, йтиметься далі.

закінчення див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн