Як вибрати шпагати та мотузки для пакування в Дніпрі?

Дніпро на сьогоднішній день є одним із найбільших міст України. І ринок пакувальних матеріалів тут розвинений дуже добре. Шпагати для упаковки у Дніпрі також можна купити в дуже і дуже великому асортименті. Більш того, різноманіття цього пакувального матеріалу в місті настільки велике, що купити пакувальний шпагат , мотузки або мотузки для пакування можна практично під будь-яку мету чи завдання. Причому, шпагат високої якості та за цілком стерпною ціною. Все це різноманіття присутніх у вільному продажу пакувальних шпагатів призвело до того, що заплутатися в цьому асортименті дуже легко. А неправильний вибір шпагату може бути дуже критичним, тому вибирати шпагати для упаковки потрібно дуже ретельно. У цій статті ми розповімо вам про всі види шпагату для упаковки і не тільки, які сьогодні можна купити в Дніпрі, а заразом і навчимо вас підбирати пакувальний шпагат правильно - виходячи з експлуатаційних можливостей шпагатів та ваших цілей чи завдань. Ну, а допоможе нам у цьому асортимент різноманітних шпагатів для пакування, представлений у каталозі інтернет-магазину «Експрес Упаковка». Тим більше, що тут можна купити пакувальні шпагати в асортименті за дуже вигідною ціною хоч оптом, хоч в роздріб.

[an error occurred while processing the directive]

Перейти до розділу контакти До каталогу Купити упаковку


Що таке пакувальний шпагат та як його вибирати правильно?

Упаковочные шпагаты Для початку давайте розберемося, які мотузки або мотузки взагалі прийнято вважати шпагатами, пакувальними. Тут одразу слід зазначити, що поточний асортимент різних господарських мотузок та мотузок у Дніпрі дуже різноманітний. Тому ви можете замість шпагату купити трохи інший вид мотузки, який, зрозуміло, спочатку призначений для інших цілей. І щоб не переплутати, запам'ятайте, що пакувальний шпагат є тонким виріб з кручених ниток, який виробляється з натуральної сировини або синтетичних матеріалів. При цьому більшість видів пакувального шпагату – це вироби багаторазового застосування, термін служби яких безпосередньо залежить від матеріалу виготовлення шпагату та умов експлуатації такого шпагату. А умови експлуатації пакувальних шпагатів неймовірно різноманітні. Це, мабуть, один із найуніверсальніших з погляду експлуатації видів упаковки в принципі. Активне використання шпагату як пакувальний матеріал у Дніпрі можна спостерігати у найрізноманітніших галузях промисловості, сфери послуг та оптово-роздрібної торгівлі. Більше того, у деяких ситуаціях без нього неможливо навіть уявити продаж готової продукції! Наприклад, пакувальні шпагати для обв'язування сирів і ковбас є хорошим прикладом споживчого пакування готової продукції, а, наприклад, шпагати для пакування паперів та посилок є просто незамінними у поштовому пересиланні посилок та бандеролей. Тобто пакувальні шпагати – це універсальні вироби, які можуть бути безпечною упаковкою хоч для харчових товарів, хоч для товарів нехарчової групи або будь-яких предметів особистого характеру.

Настільки різноманітні експлуатаційні можливості пакувальних шпагатів були б неможливі, без якісного вибору матеріалів для виробництва шпагатів і, власне, правильного підходу до процесу їх виготовлення. І в цьому полягає ще один підводний камінь при виборі пакувального шпагату. Якщо хочете купити шпагат для пакування високої якості у Дніпрі, то обов'язково цікавтеся, з чого він виготовлений і за якими стандартами. Пакувальні шпагати від виробника завжди виробляються відповідно до вимог Міжнародної сертифікації ISO 9001. Чітке дотримання цього стандарту якості при виробництві шпагатів робить можливості застосування пакувальних шпагатів дуже різноманітними. Такі шпагати для упаковки мають високу якість і найвищу міцність на розрив. При цьому вони досить еластичні і абсолютно екологічно безпечні. Зовнішню привабливість пакувальних шпагатів теж не можна не відзначити, хоч це й не найважливіше для пакувального матеріалу.

Однак варто розуміти, що хоч пакувальні шпагати загалом і дуже універсальні, проте їх можливості застосування та, головне, довговічність сильно залежать від того, з якого матеріалу шпагат для пакування був виготовлений. Так, наприклад, пакувальні шпагати із синтетичних матеріалів (той же поліпропілен, наприклад) характеризуються високою питомою міцністю. Тому область застосування таких шпагатів не обмежується тільки упаковкою продуктів або обв'язкою бандеролей на пошті. Синтетичні шпагати використовуються і для кріплення, і для в'язання, і в мистецтві хенд-мейд, і так далі. Такий шпагат може мати одну, дві, три чи чотири нитки, тому синтетичні шпагати діляться на однониткові та багатониткові. Це дуже важливо насамперед для демонстрації їхніх потенційних можливостей в експлуатації. Тут навіть без особливих знань на тему цілком зрозуміло, що багатониткові шпагати набагато практичніші і довговічніші за однониткові, але й коштують дорожче. Пакувальні шпагати з натуральних матеріалів також можуть бути однонитковими або багатонитковими, хоча в будь-якому випадку характеризуються набагато менше довговічністю і вужчими можливостями експлуатації.

Стандартне забарвлення пакувальних шпагатів – це взагалі, скажімо так, дуже розмите поняття. Якщо натуральні пакувальні шпагати і мають більш-менш схожий колір і відтінок, то синтетичні шпагати для пакування в Дніпрі продаються будь-якого кольору. Так, безумовно, є більш затребувані варіанти кольору пакувального шпагату (наприклад, білі або бежеві), але в цілому ви можете вибрати вироби різних кольорів і відтінків – синіх, червоних, блакитних, зелених, та й у принципі яких завгодно. У будь-якому випадку кольоровий шпагат для упаковки або натурального кольору поставляється в клубках, бобінах або котушках. Тобто, це певна кількість шпагату, яка або змотана в бобіну, або намотана на спеціальну втулку. При цьому кожна бобіна шпагату має свою індивідуальну упаковку, на якій вказані докладні характеристики продукту. Розмотування бобіни шпагату для пакування завжди починається із середини. Натуральний пакувальний шпагат виготовляється з лляних, прядив'яних та інших луб'яних і паперових волокон. А синтетичний шпагат у Дніпрі продається тільки поліпропіленовий, тому що інші полімерні матеріали у виробників шпагатів не мають особливого попиту. Використовуються шпагати у побутових та промислових цілях. Зберігаються пакувальні шпагати , згідно з ГОСТом, при температурі від -5 до +30 градусів за Цельсієм. Склади, де зберігаються такі пакувальні матеріали, повинні забезпечувати захист від надмірного впливу вологи і прямих сонячних променів. І на цьому, мабуть, загальний огляд пакувальних шпагатів вважатимуться завершеним. Так що далі давайте розглянемо найпопулярніші на сьогоднішній день у Дніпрі види пакувального шпагату.


Поліпропіленовий шпагат – найпопулярніший вид синтетичних мотузок для пакування в Дніпрі.

Полипропиленовый шпагат Синтетичні шпагати сьогодні в Дніпрі є більш популярними на ринку упаковки, ніж шпагати з натуральних матеріалів. Втім, така особливість притаманна ринку упаковки у всіх великих містах нашої країни. І серед усіх видів синтетичних шпагатів споживачі у Дніпрі найчастіше хочуть купити поліпропіленовий шпагат різних видів та моделей. Чому саме цей шпагат, а не якийсь інший? Хороше питання, тому далі спробуємо відповісти на нього разом.

Отже, що таке синтетичний шпагат? І чому саме поліпропіленовий шпагат є сьогодні найпопулярнішим із усіх можливих синтетичних шпагатів? Сам по собі господарський шпагат був придуманий і став використовуватися для упаковки багато років тому. Тому з появою можливості виробництва синтетичного пакування, виробники шпагатів та мотузок для пакування чудово знали всі плюси та мінуси натуральних шпагатів. Отже, синтетичні вироби вироблялися вже з урахуванням всіх помилок і недоліків натуральних шпагатів. Синтетичні шпагати - це своєрідна робота над помилками, якщо хочете. Тому не варто дивуватися тому факту, що цей сучасний матеріал якщо не повністю витіснив вироби з натурального волокна, то значно їх потіснив. Адже поліпропіленовий або капроновий шпагат має набагато більшу міцність і зносостійкість, ніж природні аналоги. А як матеріал для виготовлення синтетичного шпагату використовується дешевша сировина, та ще й з можливістю вторинної переробки.

І найбільш міцним і одночасно з цим найдешевшим матеріалом для виробництва синтетичних мотузок, шпагатів, канатів, мотузок і т.д. є лінійний поліпропілен. Це хімічно стійкий матеріал, який знайшов найширше застосування у виробництві шпагатів. Практично не піддаючись корозійному розтріскуванню, поліпропіленовий шпагат вважається сьогодні найкращим обв'язувальним та пакувальним матеріалом. Для чого сьогодні використовується поліпропіленовий шпагат у Дніпрі? Як чисто пакувальний матеріал він затребуваний і у виробництві, і у сфері послуг, і в побуті. Але найбільш популярна сфера застосування поліпропіленових шпагатів саме в Дніпрі сьогодні – це меблева та харчова промисловість, торгівля, будівництво та тепличне господарство. Так, наприклад, у машинній упаковці готової продукції, у тому числі кіпової, пп шпагат – це просто незамінна річ. Крім того, поліпропіленовий синтетичний шпагат дуже популярний у сульському господарстві та в аграрній промисловості. Поліпропіленовим шпагатом можна підв'язувати овочі на дачній ділянці або запаковувати мішки з бакалійними товарами (крупами, наприклад, цукром тощо). Сільськогосподарський поліпропіленовий шпагат може бути різного діаметра нитки та забарвлення, як і пакувальний. Але в сільському господарстві найчастіше використовують шпагати з поліпропілену , що мають лінійну щільність не більше 2200 ТЕКС. Вони досить тонкі в порівнянні, наприклад, з меблевим поліпропіленовим шпагатом і використовуються, як правило, при фасуванні мішків і пакунків з овочами та фруктами, в процесі пресування соломи та інших подібних ситуаціях. Подібні вироби також широко застосовуються і в побутових цілях, наприклад, при лові риби або садівництві. Пакування поліпропіленового шпагату, який використовується в побуті, зазвичай мають невеликі розміри та вагу. Наприклад, на ринку Дніпра вони представлені переважно у вигляді бобін вагою не більше одного кілограма.

Загалом поліпропіленовий шпагат – це найкращий вид мотузки або шпагату, коли потрібно щось з'єднати таким чином, щоб міцно трималося і не розійшлося з часом. Цей синтетичний шпагат із лінійних кристалічних полімерів здатний витримати і різке зниження/підвищення температури, і високе розривне навантаження. Він досить міцний, щоб прослужити не один рік, оскільки стійкий до стирання та дії хімікатів. Навіть тонкі шпагати із поліпропілену дуже міцні. Щільність нитки варіюється від 500 до 7707 тек. Найпопулярніший у Дніпрі сьогодні – це поліпропіленовий шпагат лінійною щільністю 2200 текс, оскільки він не надто тонкий, не грубий і м'який. Такий матеріал підійде для багатьох цілей. По суті, це синтетична мотузка, дуже міцна та надійна. Зв'язати поліпропіленовим шпагатом можна будь-що: посилку перед відправкою, пресовану солому на фермі, ящики, наставлені один на інший, можна підв'язати кущі троянд або винограду в саду, розсаду томатів в теплиці, зв'язати будівельні матеріали, обв'язати вантаж для підйому або упаковки. Зі шпагату можна змайструвати рибальські снасті, сплести канат, навіть виготовити декоративні вироби: іграшки, кошики, килимки для підлоги. Словом, поліпропіленовий шпагат використовується практично у всіх господарських областях.


Популярні способи використання лляних пакувальних шпагатів у Дніпрі.

Льняной шпагат Асортимент лляних шпагатів у Дніпрі на даний момент є дуже різноманітним. На ринку міста представлені різні види та моделі лляних шпагатів для пакування різних речей, предметів, товарів. Тим не менш, лляний шпагат користується значно меншим попитом у споживачів, ніж поліпропіленовий. Чому так? Тут вся справа в ціні питання та експлуатаційних можливостях, зрозуміло. Будь-який вид лляного шпагату коштує сьогодні дорожче, ніж поліпропіленовий аналог. При цьому його експлуатаційні можливості та довговічність значно менші, ніж у синтетичного шпагату. Однак лляний шпагат – це матеріал натурального походження без будь-яких синтетичних домішок. Отже, є певні ситуації, коли його використання практично безальтернативно. Загалом давайте розбиратися.

Так, лляний шпагат є мотузкою з лляного волокна, а якщо точніше - з відходів льону (короткого волокна), оскільки основна частина льону йде на виготовлення різних тканин. Шпагат, по суті, робиться з того, що залишається. Виготовляється лляний шпагат у Дніпрі методом плетіння із грубих лляних волокон. При цьому, кількість використовуваних волокон може бути різним, найчастіше – від 1 до 3, але можливі і товстіші шпагати , коли шпагат повинен буде використовуватися для обмотки та пакування товарів та вантажів великої ваги, або ж застосовуватиметься в умовах високої вологості.

Основною сировиною для виробництва шпагатів є коротке льоноволокно. Ці, по суті, відходи є при цьому дуже універсальною сировиною, оскільки, крім господарського шпагату, служать основним матеріалом для виготовлення багатьох інших волокон, ниток, мотузок і мотузок. Наприклад, з тієї ж сировини, з якої у Дніпрі виготовляються лляний шпагат , виробляють ще й пряжу низьких номерів методом сухого прядіння, мішкові, тарні та брезентові тканини. Низькосортне коротке лляне волокно використовується для виробництва нетканих матеріалів, які мають дуже широке застосування, а також для виробництва паперу. Також це волокно використовується для виробництва котонізованого волокна та вати. Волокно льону можна використовувати для сантехнічних цілей. Його також використовують як сировину для виробництва армованих волокон полімерних композиційних матеріалів та волокнистих плит. Застосовують у виробництві великої кількості деталей (тепло- та звукоізоляційних) та деталей із пластмасових композицій для кузовів автомобілів, літаків, суден, вагонів. Загалом усі можливості застосування лляного волокна вказані у ГОСТі 9394-76, так що, кому цікаво, можете почитати докладніше. Ну, а ми повернемося безпосередньо до лляного шпагату.

Льняний шпагат у Дніпрі сьогодні по праву є одним із найпопулярніших видів мотузки або мотузки з натурального волокна. Більше того, до появи шпагатів зі штучних волокон, шпагат господарський із лляного волокна був найпопулярнішим різновидом шпагату в принципі, набагато випереджаю за рівнем попиту джутові шпагати і будь-які інші. Проте нижча вартість виробництва шпагату із синтетичних волокон і, як наслідок, нижча ціна за одиницю готової продукції «посунули» лляний шпагат з першого місця за популярністю канатно-мотузкової продукції у Дніпрі. При цьому, незважаючи на трохи вищу вартість порівняно зі шпагатами зі штучних волокон, лляний шпагат, як і раніше, має величезний попит у Дніпрі, особливо у світлі останніх тенденцій у галузі дизайну та декорування приміщень. Справді, при відвертому засиллі полімерної упаковки на ринку Дніпра шпагат із натурального лляного волокна знайшов, як то кажуть, «друге життя» як елемент декору приміщень або подарункової упаковки. В останні роки все більше і більше різноманітної подарункової упаковки оформляється за допомогою лляного шпагату або інших мотузок із лляного волокна.

Щодо саме пакувального лляного шпагату, то тут ситуація трохи інша. Пакувальний лляний шпагат зараз поступається за рівнем попиту поліпропіленовим шпагатам. І справа тут не тільки і не стільки у більшій практичності шпагату з полімерної сировини, але ще й у дешевизні останньої. І в Дніпрі, і в Україні загалом будь-який дешевший аналог у принципі набагато популярніший за оригінал, причому незалежно від типу виробу та сфери його застосування. Такі характеристики, як естетичність, безпека для навколишнього середовища та здоров'я в нашій країні найчастіше відходять на другий план для економічності – як кажуть, аби було дешевше. Тим не менш, лляний шпагат у Дніпрі має свою неабияку частку популярності і про нього варто говорити, як про один з основних видів пакувального, обв'язувального чи обмотувального матеріалу. Особливо у сфері споживчої тари та упаковки. Як і будь-який інший вид упаковки чи тари, лляний шпагат має низку особливостей, що безпосередньо впливають на його популярність у споживачів у Дніпрі. Саме поєднання цих особливостей визначає ціну на лляний шпагат у Дніпрі, його функціональні можливості та рівень зручності в експлуатації – словом, все те, на що обов'язково звертає увагу середньостатистичний споживач при купівлі упаковки.

Таким чином, виходить цілком обґрунтована закономірність вищого попиту поліпропіленового шпагату перед лляним. Давайте про це докладніше. Чим саме лляний шпагат повинен обов'язково характеризуватись і що далеко не завжди обов'язково для поліпропіленового аналога? Ну, дивіться, лляний шпагат повинен мати гарну міцність і невелику розтяжність. Льняний господарський шпагат має бути стійким до впливу прямих сонячних променів та ультрафіолету і не повинен псуватися від їх впливу тривалий термін. Льняний шпагат має бути виготовлений з натуральної та обов'язково екологічно чистої сировини – справжнім лляним шпагатом можуть грати навіть маленькі діти без будь-якої шкоди для здоров'я. Льняний шпагат повинен мати добрі антистатичні властивості. Всі ці вимоги та умовності стосуються і поліпропіленового шпагату теж, проте більшість із них уже сама собою розуміється як даність через синтетичний тип сировини. А в процесі виробництва лляного шпагату цього ще потрібно досягти за допомогою певних технологічних вишукувань. Візьмемо для прикладу природний процес гниття волокон. Будь-яка натуральна сировина гнитиме з певним часом, особливо під впливом різного роду каталізаторів. У тому числі й лляне волокно. Поліпропіленовий шпагат позбавлений таких проблем у принципі. Внаслідок цього лляний шпагат , втім, як і будь-яка інша мотузка або мотузка з лляних волокон, більш вимогливий до умов експлуатації. При його використанні варто обов'язково врахувати, що будь-який вид лляного шпагату гігроскопічний і дуже швидко вбирає вологу, тому їм не варто користуватися сирими і вологими приміщеннями, а також ситуаціями, коли потенційно можливе намокання шпагату. Наприклад, обмотка чогось лляним шпагатом і зберігання цього предмета на складі без опалення взимку абсолютно не сумісні. Якщо ж знехтувати цими рекомендаціями, то при намоканні значно знизиться розривне навантаження лляного шпагату. Крім того, він стане не придатним для використання при високих навантаженнях або підвищеному терті. Тобто, за фактом шпагат буде просто непридатним для експлуатації. Поліпропіленовий шпагат, у свою чергу, у тих самих умовах зовсім не втратить своїх експлуатаційних можливостей.

На цьому ми, мабуть, закінчимо. І на завершення нашої статті хочемо нагадати вам, що в інтернет-магазині «Експрес Упаковка» ви можете купити пакувальний шпагат у Дніпрі будь-якого виду дешево у бобінах різного розміру, кольору та щільності. Понад 50 різних видів господарського шпагату з натуральних та синтетичних волокон завжди є на нашому складі. Оформлення замовлення займе не більше 5 хвилин на будь-який вид господарського шпагату. Професійні менеджери завжди допоможуть вам підібрати найкращий варіант. Ну, та найголовніше – у вас є можливість купити пакувальний шпагат прямо зі складу за найнижчими цінами у Дніпрі. Всі ці та багато інших переваг чекають на вас при замовленні господарського та пакувального шпагату, а також будь-яких інших пакувальних матеріалів з нашого каталогу в інтернет-магазині «Експрес Упаковка». Працювати з компанією «Експрес Упаковка» вигідно та зручно. Ми раді бачити вас 24/7.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн