Виробництво двошарового гофрокартону в Луцьку: найкраща сировина та матеріали для виробництва

Двошаровий гофрований картон в Україні сьогодні вважається одним із найкращих обгорткових матеріалів, які можуть забезпечити не тільки надійний захист, але ще й екологічність упаковки. Причому, що цікаво, за рахунок своєї структури 2-х шаровий гофрокартон створює для упакованих вантажів стандартний захист і амортизаційний захист одночасно. Таким чином, використання даного варіанту обгорткового пакування дозволяє значно економити на пакувальних матеріалах. А з урахуванням того факту, що 2-х шаровий гофрований картон має потенціал багаторазового використання, виходить, що економія на упаковці може бути відчутною. Безумовно, ці чинники є основою високого споживчого попиту двошаровий гофрований картон нашій країні загалом. Однак це загальні особливості для всіх гофрокартонів. Інша річ, що далеко не всі види та моделі гофрокартону сьогодні в Україні однаково популярні. До того ж попит на гофрокартон має властивість змінюватися залежно від конкретного регіону нашої країни. Саме тому в цій статті ми хотіли б поговорити про особливості попиту та експлуатації двошарового гофрованого картону у Луцьку. При цьому, хотілося б виділити найпопулярніші на ринку міста моделі двошарового гофрокартону. Ну, а допоможе нам у цьому, як завжди, асортименти якісних пакувальних матеріалів від виробника, представлений в інтернет-магазині «Експрес Упаковка». Тим більше, що 2-х шаровий гофрокартон тут можна купити в асортименті за дуже вигідною ціною.

[an error occurred while processing the directive]

Перейти до розділу контакти До каталогу Купити упаковку


Технічні характеристики та профілі двошарового гофрокартону

Двухслойный гофрокартон Отже, як ми відзначили на початку статті, в основі популярності двошарового гофрованого картону лежать його неймовірні практичність та універсальність. При цьому, як ви самі розумієте, вони були б неможливі без відповідного набору технічних характеристик. Тому ось це визначення « якісний гофрокартон » безпосередньо залежить від того, які матеріали були використані у його виробництві. Саме вони формують основу для майбутніх технічних характеристик та експлуатаційних можливостей двошарового гофрованого картону. Однак важливим є і те, як саме і на чому саме гофрокартон виготовляли. Використовувана технологія виробництва двошарового гофрокартону, а також обладнання, що застосовується, впливають на кінцевий продукт не менше, ніж використовуються у виробництві матеріали (інакше кажучи – сировина). При цьому важливо відзначити, що сама по собі технологія виробництва двошарового гофрокартону на сьогоднішній день вже досить проста, що стало можливим завдяки наявності на ринку якісної сировини та обладнання для виробництва гофрокартону, яка здатна повністю автоматизувати процес. Так що людський фактор при виготовленні гофрокартону хоч і відіграє роль, але мінімальну - найчастіше все зводиться лише обслуговування працюючих агрегатів. Інша справа, що саме обладнання теж потрібно правильно вибрати і налаштувати відповідно. А це вже набагато складніше, ніж просто заправляти ролики паперу в агрегат. Тож про це давайте трохи докладніше.

Двошаровий гофрований картон заслужив свою високу популярність у Луцьку за рахунок поєднання зручних для споживача якостей. Тут можна відзначити цілий ряд плюсів, якими має 2-х шаровий гофрокартон , проте найбільш важливим, як нам здається, є той факт, що двошаровий гофрокартон має поєднання низької щільності, відносно високої міцності та відмінної гнучкості. Плюс ціна на двошаровий гофрокартон у Луцьку в перерахунку на 1 квадратний метр або погонний метр виходить зовсім невисока – як мінімум дешевше, ніж ціна на конкурентні пакувальні матеріали. Не менш привабливою властивістю цього матеріалу є екологічність. Двошаровий гофрокартон використовується як індивідуальне та транспортне пакування для харчової, хімічної, фармацевтичної, поліграфічної та інших видів промисловості. І тут, знову ж таки, цілком очевидно, що всі ці найширші експлуатаційні можливості двошарового гофрокартону безпосередньо залежить від характеристик сировини та визначаються можливостями спеціалізованого обладнання, що використовується для його виготовлення.

Виробництво двошарового гофрокартону у Луцьку здійснюється на спеціалізованих лініях, які, що цікаво, називаються по-різному. Сам по собі верстат, який виготовляє з паперу двошаровий гофрований картон, називається гофроагрегат . І оскільки саме по собі виробництво гофрокартону в Україні здійснюється вже дуже багато десятків років, різноманітних моделей та різновидів гофроагрегатів вигадано безліч. Так, у Луцьку сьогодні можна купити двошаровий гофрокартон, виготовлений на гофроагрегатах як китайського виробництва, так і російського чи взагалі радянського. Це можуть бути такі верстати, які в принципі можуть експлуатуватися дуже багато років – у них немає складних комп'ютеризованих систем управління тощо. А можуть бути і новіші моделі гофроагрегатів, виробництво двошарового гофрокартону на яких практично повністю автоматизовано. Але цікаво тут трохи інше: візуально різницю між виробами найчастіше неможливо побачити. Те саме стосується і ціни на двошаровий гофрокартон . Якщо собівартість виробництва двошарового гофрокартону на сучасному обладнанні і виходить дорожчою, то за рахунок постійної та досить високої конкуренції на ринку ціна за 1 м2 двошарового гофрокартону у Луцьку стабілізується сама по собі.

У будь-якому випадку, тут важливо відзначити, що найважливішим параметром обладнання, призначеного для гофрокартону, є ширина гофроагрегату. Ця характеристика визначає формат виробів, представлених над ринком. Ви, напевно, самі помітили, що двошаровий гофрований картон сьогодні в Луцьку продає в роликах дуже різної довжини намотування. Інша річ – це ширина таких роликів. Саме ширина роликів гофрокартону визначається шириною робочої поверхні гофроагрегатів. Сюди, у свою чергу, входить і ширина притискних валів, і ліній, що подають, і ширина розмотувальних валів і так далі, але при налаштуванні гофроагрегату ширина таких секцій завжди виставляється однакова. Також слід зазначити, що ширина саме двошарового гофрокартону сьогодні визначається ще й поведінковим фактором в експлуатації. Так, наприклад, якщо тришаровий гофрокартон або п'ятишаровий гофрокартон, що випускаються в листах, безпосередньо залежать від розмірів обладнання, на якому з них будуть висікати гофротару, то ширина двошарового гофрокартона залежить від зручності його безпосередньої експлуатації. Тобто, якщо це рулонний матеріал, який найчастіше розмотується вручну і розрізається на частини за допомогою ножиць, то ширина в нього не повинна бути занадто великою. Відмінною аналогією тут є звичайні шпалери для проклеювання стін. Занадто широким полотном банально незручно користуватися.

Нині у виробництві двошарового гофрокартону в Україні загалом та в Луцьку зокрема набули поширення два види гофроагрегатів: електричні та парові. Перші мають відносно низьку продуктивність і не завжди компактні розміри, проте невибагливі в обслуговуванні та забезпечують досить низьку собівартість виготовлення виробів. Їх застосування доцільніше за умов обмеженої потреби в гофрокартоне (дрібний чи середній бізнес). Парове обладнання характеризується набагато більш високою продуктивністю та економічністю. Його головна перевага – висока якість готової продукції за мінімального відсотка шлюбу та мінімальної участі робітників у процесі виробництва. Використання подібних гофроагрегатів найбільше ефективно в умовах великих виробництв або для задоволення потреб великого бізнесу. При виборі марки обладнання необхідно орієнтуватися не тільки на його технічні параметри, але також брати до уваги країну-виробника. Технологічні лінії, виготовлені в Європі, мають високу якість. Завдяки модульній конструкції подібне обладнання гнучко та оперативно підлаштовується під ситуативні зміни ринку, мінімізуючи втрати від падіння попиту на ту чи іншу марку гофрокартону. Гофроагрегати , що випускаються азіатськими виробниками, відрізняються нижчою вартістю при цілком прийнятній якості. У конструкції російських аналогів, що мають оптимальне співвідношення ціни та якісних характеристик, враховано вимоги більшості українських виробників та споживачів гофрокартону, оскільки вони мало чим відрізняються від вимог російських споживачів. Ну, і використання гофроагрегатів, які були у вживанні, в більшості випадків виявляється абсолютно необґрунтованим. Вони часто ламаються, їх складніше налаштовувати для виробництва сучасного та конкурентного продукту. Крім того, через постійні поломки і високий відсоток браку виробів такі гофроагрегати припускають більш високу собівартість продукції, що випускається, порівняно з сучасними моделями. І на цьому, мабуть, ми закінчимо говорити про обладнання та перейдемо до сировини, яка застосовується у виробництві двошарового гофрокартону.


Картон для плоских шарів двошарового гофрокартону на ринку Луцька.

Картон для плоских слоев гофрокартона Отже, двошаровий гофрований картон , що використовується в упаковці, складається з двох основних частин - це плоский зовнішній шар і внутрішній хвилеподібний шар. І, як ви вже знаєте, від того, які технічні характеристики мають ці шари, безпосередньо залежать міцності-експлуатаційні характеристики двошарового гофрокартону. Крім того, такі параметри впливають на довговічність та зносостійкість двошарового гофрокартону. Як наслідок, сукупність усіх цих параметрів визначає і оптові ціни на двошаровий гофрокартон у рулонах у Луцьку, і роздрібні ціни на гофрокартон у квадратних метрах, якщо говорити про поштові відділення чи мувінгові компанії.

Картон для плоских шарів гофрокартону (часто також кажуть «лайнер») – це скоріше технічний термін, оскільки формально він включає всі види паперового полотна, яке використовується для створення плоских шарів будь-якого гофрованого картону. Насправді, це паперове полотно може бути різної щільності. Часто навіть і картоном його називати не можна, оскільки таке паперове полотно має дуже малу щільність. Тенденція до зниження щільності плоских шарів гофрокартону сьогодні в Україні дуже популярна, оскільки це один із найпростіших способів знизити вартість гофрокартону. Наприклад, у разі двошарового гофрованого картону для виробництва гладких (плоських шарів) може застосовуватися будь-який папір (і первинний, і вторинний) щільністю від 30 гр/м2. Теоретично ж картон для плоских шарів гофрованого картону є картон машинної гладкості з високими показниками опірності продавлюванню і жорсткості, призначений виготовлення гофрокартона. За правилами для виробництва двошарового гофрованого картону картон для плоских шарів повинен бути виготовлений відповідно до ГОСТу 7420-89 (Додаток 4). Проте державними регуляторами допускається, що підбір паперу чи картону виготовлення двошарового гофрованого картону може визначатися розробленими на підприємствах власними технічними умовами. Тобто, фактично, це зелене світло для виробників гофрокартону підбирати сировину на свій розсуд.

Звичайно, все це дуже позначається на тому, що зрештою представлено на ринку України загалом і Луцька зокрема. Так, залежно від показників якості та параметрів щільності картон для плоских шарів гофрокартону виготовляється вищої категорії якості (К-0) та першої категорії якості (К-1, К-2, К-3, К-4). Крім того, за типом картон для плоских шарів гофрованого картону може бути трьох видів: крафт-лайнер, топ-лайнер і тест-лайнер. Крафт-лайнер (від німецького "kraft" - сила) - це картон, що складається не менше ніж на 80% з волокон листяної целюлози. 20% можуть бути будь-якою сумішшю первинних волокон (целюлоза різних способів варіння, напівцелюлоза, деревна маса, макулатура, солома, очерет, льон, коноплі і т.д.). Тобто. композиція картону багатокомпонентна, однак, щоб називатися крафт-лайнером, відсоток вторинних волокон у ньому має бути мінімальним. У міжнародній практиці крафт-лайнер, що на 100% складається з крафт-целюлози (отриманої сульфатним способом) називають топ-лайнером. Тест-лайнер, у свою чергу, виготовляється в основному з тих же компонентів, що й крафт-лайнер, але в іншому співвідношенні. Зазвичай зовнішній шар піддають спеціальної обробки: поверхневого проклеювання, кашування; всілякі добавки надають тест-лайнеру спеціальні водовідштовхувальні, морозостійкі, антикорозійні та інші властивості. За міжнародними стандартами всі вищезгадані види картону та паперу для плоских гофрокартону класифікуються трохи інакше, проте суті справи це не змінює – просто трохи інший формат поділу:

  • (kraft) - лайнер, що складається з целюлозних волокон;
  • Т2 (test 2) - лайнер, що складається з частково перероблених волокон;
  • Т (test 3) - лайнер, волокниста композиція якого повністю складається з вторинних волокон;
  • З (chip) - лайнер на основі макулатури;
  • BW (fully bleached white) - крафт-лайнер з біленої целюлози;
  • WT (white top) — лайнер із вторинних волокон із верхнім крейдованим шаром;
  • MK (mottled kraft) – крафт-лайнер білого кольору з вкрапленнями;
  • OY (oyster) – крапчастий тест-лайнер.

Так чи інакше, технологія виготовлення всіх цих різновидів картону для плоских шарів гофрокартону практично ідентична, а різниця формується за рахунок тієї чи іншої компонентів пропорції. Тому далі поговоримо детальніше саме про технологію створення картону для плоских шарів.

Отже, виготовлення картону для плоских шарів гофрокартона використовують макулатуру марок МС-6 (старий гофрокартон чи обрізки) і МС-7 (змішаний картон) чи целюлозу. У композиції допускається й інша макулатура, але бажано трохи більше 10-15%. Все залежить від необхідних якісних характеристик картону. З потоком підготовки макулатури іноді встановлюють потік підготовки невибіленої або вибіленої хвойної целюлози, в кількості до 30%. Подача 30% целюлози на покривний шар відчутно покращує якості картону за кольором та міцністю. В масу може додатково вводити клей та сірчанокислий алюміній (глинозем). Кількість залежить від багатьох параметрів (якість води, температура, необхідний ступінь проклеювання, наявність поверхневого проклеювання на машині і т.д.). Приблизні норми витрати: глинозем – 1,2 кг/т, клей – 4,5 кг/т, нейтральний крохмаль – 4 кг/т. Макулатура та/або целюлоза розпускається та очищається на устаткуванні для підготовки маси, потім надходить на картоноробну машину. Розпуск макулатури провадиться в гідророзбивнику при концентрації маси 10-14%. З гідророзбивача маса насосом перекачується через змішувальний ящик у басейн. Концентрація маси у басейні 3,0-3,5%. З басейну маса подається на вихровий очищувач високої концентрації, де проводитися очищення від великих включень, і далі на гідророзбивач (турбосепаратор), що сортує потрійну дію на сортування і дороспуск. На цьому етапі відбувається очищення від клейкої стрічки, плівок тощо. Після гідророзбивача сортуючого маса надходить у другий масний басейн, з якого насосом подається на пульсаційний млин на дороспуск. Далі маса подається на додаткове сортування. Сортування проводиться на напірному сортуванні, що має сито із щілинними отворами шириною 0,3-0,35 мм. Відходи від напірного сортування відводяться на другий ступінь сортування – вібраційне сортування. Відсортована маса подається до композиційного басейну. У цьому басейні в масу вводиться крохмаль та каніфольний клей.

З композиційного басейну маса подається для остаточного розмелювання на два послідовно встановлені дискові млини. Після млинів маса надходить у машинний басейн. З машинного басейну маса через бак постійного рівня надходить на змішувальний насос, де розбавляється до концентрації 0,6-0,8%, і подається на систему вихрових конічних очисників, на яких проводиться очищення від дрібних включень неволокнистого характеру. У напірний ящик картоноробної машини маса, з додатково введеним глиноземом, надходить через вузлівник, на якому проводиться очищення від дрібних волокнистих включень. Сортування проводиться на вузловловлювачі, що має сито з отворами діаметром 2,2 мм. На картоноробній машині відбувається формування картонного полотна, його зневоднення та сушіння. Після просушування, власне, і виходить готовий картон для плоских шарів двошарового гофрованого картону, який потім змотується в бобіни різного формату. Саме в бобінах картон для плоских шарів гофрокартону заправляється у відповідну секцію гофроагрегату, на якому у свою чергу відбувається виробництво двошарового гофрованого картону. Однак це виробництво неможливе без наявності другого важливого сировинного компонента – паперу для гофрування. Саме про неї ми й поговоримо далі.


Вибір паперу для гофрування в Луцьку

Рулоны бумаги для гофрирования Папір для гофрування у виробництві двошарового гофрокартону служить сировиною виготовлення хвилястого, внутрішнього шару. І оскільки завдання у хвилястого шару дещо інші, ніж у плоских шарів гофрокартону, то і папір для гофрування повинен підбиратися трохи інакше, ніж картон для плоских шарів. Однак насправді часто виходить так, що двошаровий гофрований картон у Луцьку виготовляється з одного і того ж паперу – з однаковими технічними параметрами, однаковим відтінком та однаковими характеристиками міцності. Зрозуміло, це зовсім правильно. Насправді, папір для гофрування, або флютинг, повинен мати грубішу фактуру і меншу щільність. Це має бути м'якше полотно, яке має більшу стійкість до згинів і стиску, ніж паперове полотно, що використовується для виробництва плоских шарів двошарового гофрокартону. І, що найважливіше, папір для гофрування повинен мати менший показник щільності, ніж картон для плоских шарів. У цьому, до речі, криється одна з важливих відмінностей виробництва двошарового гофрованого картону та будь-яких інших гофрокартонів. Для двошарового гофрокартона важливий високий рівень м'якості хвилястого шару і хороша гнучкість цих хвиль. Крім того, паперу для гофрування властиві низький ступінь вбирання клею та високі показники густини на розрив. Зовні папір для гофрування не відрізняється якоюсь естетичністю, його не обробляють хімічним або механічним способом, як лайнер. Але тут це й не важливо, тому що цей матеріал використовується для створення фактично робочого шару.

До фізико-хімічних та механічних властивостей флютингу пред'являються досить високі вимоги, адже ці параметри визначають захисні характеристики гофрокартону: теплоізоляційні, водовідштовхувальні, амортизаційні. Саме гофрований шар приймає він все навантаження, яке відчуває упаковка. Чим вища якість флютингу, тим більша легкість та міцність буде у гофрокартону та створеної з нього упаковки. Основний документ, що регламентує випуск паперу для гофрування - ГОСТ 7377-85. Однак і тут допускаються самостійно створювані компаніями-виробниками технічні умови. Форма випуску паперу для гофрування – рулони. Флютинг не повинен мати складок або обривів, його намотування повинно мати рівномірну щільність і товщину. Колір флютингу це природний відтінок натурального волокна. Підприємства України сьогодні випускають папір для гофрування чотирьох типів під кодовими буквено-цифровими позначеннями Б-0, Б-1, Б-2 та Б-3. Згідно з ще однією класифікацією, матеріал поділяють на два види: клеєний (К) і неклеєний (НК).

Традиційно папір для гофрування виробляють з 25-35-відсоткової сульфатної невибіленої целюлози, з 75-65-відсоткової напівцелюлози або повністю з вторинної сировини. Папір, виготовлений з макулатури, зветься wellenstoff (веленштофф). Навіть при повній триступеневій переробці одержуваний в результаті папір для гофрування містить певний відсоток грубого та жорсткого волокна, що забезпечує міцність. Власне флютінг виробляють методом поверхневої хімічної обробки матеріалу - деревини хвойних порід. Найбільш низький сорт матеріалу, що випускається з вторинної сировини, носить назву schrenz (шренц). Йому властиві невисокі експлуатаційні якості, неестетичність та шорстка фактура. Оскільки такий матеріал застосовують для створення робочого шару гофрокартону, до нього не висувають підвищених вимог. Флютинг ж вищої якості, як правило, служить для випуску гофрокартону трьох і більше шарів з відмінними характеристиками міцності, що застосовується для випуску упаковки або рекламних виробів. Сам процес гофрування паперу під час випуску гофрокартона здійснюється у два етапи. Спочатку флютинг проходить по валиках, що нагрівають і зволожують. Потім на спеціальному пресі, що є два гофрувала з рифленою поверхнею, при температурі 150-180 градусів Цельсія проводиться формування хвиль. Завдяки високій жорсткості флютингу, матеріал чудово піддається формуванню і тривалий час чудово зберігає форму, що надається йому. Більше 90% гофрокартону, що випускається у світі, відрізняється синусоподібною формою хвиль. Набагато рідше (для особливих цілей) виготовляють картон із V-подібним гофром.

На цьому ми, мабуть, закінчимо. І на завершення статті хочемо вам ще раз нагадати, що підприємство «Експрес Упаковка» виробляє двошаровий гофрокартон у рулонах форматом 1 метр, 1 метр 5 сантиметрів та 1 метр 25 сантиметрів. Стандартна довжина ролика становить 100 метрів, однак ви можете вибрати інший розмір на власний розсуд. Купити ролики 2-х шарового гофрокартону у Львові у нашому інтернет-магазині можна в наявності як оптом, так і в роздріб. Крім того, у нас ви завжди можете замовити виробництво двошарового гофрокартону за найвигіднішими цінами в Луцьку. Величезний вибір пакувальних матеріалів, покупка гофротари та упаковки будь-якої моделі онлайн в один клік, оформлення замовлення за 5 хвилин, професійні менеджери-консультанти, найнижча ціна на гофрокартон у рулонах у Луцьку – всі ці та інші переваги чекають на вас при замовленні пакувальних матеріалів в інтернет -магазин «Експрес Упаковка». Працювати з компанією «Експрес Упаковка» вигідно та зручно. Ми раді бачити вас 24/7.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн